» indexabout
Sunday, 16 December 2012, 22:48 (comment)

                                        ALONG MY HOLIDAY
                          السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
Kebelakangan nii cuaca yang mendung bila menjelma waktu petang dan seakan akan mengundang saya untuk baring atas katil lantas memejam mata. Oh indahnyaa dunia. Okay back to a tittle, how with your school holidays yang agak lama cutinyaa kalau bagi bebudak sekolah. Wahaha ? Best ? Happy ? Atau cuti yang membosankan dengan taktahu nak buat apa. Yang tahu makan tidur makan tidur ? Nvm, I'm just wanna share my school holidays with you, wahai stalker. 
   Okay, first cuti sekolah tuu memang rasa bosan gila sampai tahap asdfghjkl, taktau apa yang patut buat. Sampai tiba masa to ask my mum, where destination yang kita akan pergi for this holiday ? Lantas mama mula berbicara tanpa henti walaupun trafik light sudah bertukar warna merah. Mulalah berleter, "cuti nii dok rumah baca buku. Pi tusyen. Next year espiem kan ?" Okay, terkedu dan terus membisu tanpa mengeluarkan sepatah dua kata. Betul jugak apa kata mama. Aku dah besar. Dah nak SPM pun tahun depan. Lepastu PLKN. Lepastu dah boleh khawin. Ada rumah sendiri, kereta sendiri. Woahh. Hm cepat sungguh masa. Even holiday kalini, tak merantau jejauh sangat, but have fun jugak dengan family. Dengan cousin khawin, dengan macam macam tragedi yang berlaku. Tragedi yang buat kami semua happy. Yeay me. Takperlu kot cerita semua 


    Aaaa *beberapa hari kemudian*, mulalah fon berbunyi setelah berdekad tak berbunyi. Single life kan. Haha :) Kawan text, tanya bila nak keluar. Time tuu semua pakat rindu bagai. Yalah nak share about depa punya holiday lah, crush lah apalah. Kami buddyz, kami takkan terpisah. Haha. Otak gegila semuanii. Without them, maybe saya takkan mengukir sebuah senyuman yang manis in life *cough*. Hahaha yahh holiday this year, memang banyak spend time dengan kawan. Dah merata negara kami pii. Port yang paling best kami pii, dekat Istanbul. Kami pii sana for 2weeks :) Best ohh. Nanti nak ajak future husband honeymoon kat sana. Sebenarnya banyak tempat lagi kami visit. Tapi cuma malas nak taip bebanyak. Kelmarin, kami semua menjadi ahli sukan  ternama di asia dunia xD Kami tahu kami hebat. Hahaha -,- We planning to playing Futsal. Memang best gila kemarin sampai huh hah huh hah dalam court tu. Penat semua cukup. Mana tak penatnyaa,bergelak ketawa bersama jaa lebih. Have fun ! Yang paling menyedihkan malah menyakitkan melalui fizikal, The sakit kaki, cekang urat betis. Great ! Mana taknya, sampai sampai terus main dengan tak warming up bagai. Haha ^^ Huh, aaa nihaa gambar kemarin. Walau dimana kami berada, mesti ada juga sekeping dua gambar yang nak ditangkap. Kalau dah jumpa camera tu, bukan sekeping dua. Takdapat dikira lagi kalau ditambah dengan jari tangan dan kaki atau jari jiran :) Jengjengjeng. Niha some photo yang sempat kami mengukir sebuah senyuman yang manis seperti susu marigold ~









Okay. Sebenarnya banyak lagi gambar. Dekat seratus jugak. Tengok sikit sikit sudahla kan ? Haha. Sorry, gambar time main futsal takdak. Sebab kami fokus untuk bermain. Kata cikgu, fokus dalam sesuatu keaadaan. Wihihi ^^. Enough. Setakat ini sajalah yang mampu saya coretkan. Ehh coretkan pulak. See you again for a few month. Haha. Assalammualaikum, byee :*

w/ Fazeera Neesa Mina Ros Aina Dina and Hazirah











« previous
next »